BOK

Moje ime je Nidžara i upoznat ću vas sa Zagrebom na zanimljiv i zabavan način.
Živim u Zagrebu zadnjih 30 godina i obožavam ga. Govorim engleski, njemački i talijanski jezik te dišem sa Zagrebom 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Vlasnica sam vintage branda, Mango Sticky Rice, kao i turistička vodičica za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Red Parrot Tour Guide. Volim svoje vrijeme provoditi na tržnicama, u trgovinama starina i vina te na raznim sajmovima.

VIDIMO SE USKORO

_

Na mojim ćete turama upoznati Zagreb iz perspektive lokalca, istražujući šarmantna mjesta koja moj grad nudi.

MOJE TURE

TRŽNICE, VINO & VINTAGE

Nađimo se u mojoj vintage trgovini u Zagrebu, popit ćemo čaj i započeti našu turu. Volim tržnice i tijekom ove ture posjetit ćemo dvije koje su udaljene oko 15 minuta hodanja. Nakon ove ture saznat ćeš sve o divnim zagrebačkim tržnicama gdje odlazim svakodnevno u kupnju. Imat ćeš priliku probati lokalne proizvode mojih dobavljača kao i popularni burek ili sardine. Na kraju obilaska tržnica otići ćemo na ‘ gablec’- jednostavan ručak. Nakon toga vrijeme je za obilazak vintage trgovina, hrvatskih dizajnera i drugih šarmantnih mjesta s tradicionalnim proizvodima. Sljedeća postaje upoznavanje s hrvatskim vinima i, naravno, degustacija. Hrvatska vina su izvrsna i odmah ćeš se zaljubiti u njih. Probat ćemo dvije različite sorte, jedna tipična za obalu te drugu tipična za kontinentalni dio Hrvatske. Moji prijatelji, Marko i Siniša, koji rade u dućanu, uvijek imaju odlične savjete i veliko znanje o vinima. Obuci udobne cipele i odjeću. Oko 15 minuta je udaljenost između tržnica, ukoliko želiš možemo ići s tramvajem. Sve lokacije su u centru ili širem centru grada. Ponesi nešto novaca za tramvajsku kartu i u slučaju da želiš nešto kupiti. Ja plaćam ručak, kavu ili čaj kao i dvije čaše vina.

ODRŽIVA I SAVJESNA MODA

Nađimo se u mojoj maloj vintage trgovini gdje ćemo popiti kavu i upoznati se. Tijekom ove ture dobiti će te uvid kakva je hrvatska moda danas, kakva je bila nekad, pomoći ću vam da odaberete savršenu modnu kombinaciju samo za vas ili možemo samo gledati i isprobavati. Upoznat ću vas s hrvatskim dizajnerima i vidjet ćete proces izrade odjevnih predmeta ili modnih dodataka. Ako ne planirate kupovati novi outfit, tura je također zanimljivo i korisno iskustvo. Nakon što se upoznamo i popričamo o modnim stilovima vrijeme je za našu prvu postaju. ‘Iggy koncept store’ cool šareni studio gdje vlasnica radi savršene haljine i suknje. Sljedeća stanica je ‘Tradate’ stari zagrebački obrt koji proizvodi odjeću u Hrvatskoj, elegantne suknje i hlače, perfektne za ured, ali i romantične haljine. Voljet ćete ‘Garderobu’ otmjeni slow fashion dućan s izvrsnom selekcijom odjeće, a oduševit ćete se i dizajnom prostora. Sada skroz nešto drugačije, ‘Ulični ormar’, fantastičan vintage dućan u gradu. Također ćemo posjetiti dućan ‘Elfs’ razigrani hrvatski brand, a putovanje ćemo završiti u pravom modnom ateljeu, moje prijateljice dizajnerice, gdje ćemo uz pjenušac probati haljine ili odjela i razgovarati s profesionalcem.

Kontaktiraj me